Usługi stylistki.

Kategoria dla ludzi lubi?cych ?adnie i elegancko wygl?da? oraz takich, dla których w?asny wizerunek jest wa?ny.
Rozmowy o ciuchach, ubieraniu, sklepach, promocjach , ciekawe spostrze?enia i uwagi.

ta kategoria ma własną domenę http://www.kreacjastylu.pl

Moderatorzy: MartaWawa, Małgorzata Kosiak

Re: Usługi stylistki.

Postprzez Joaneczka w Czw Lut 05, 2009 11:19 am Przyznaj punkty za dobre posty

Swietne rady :) stylistka jest kosztowna ale jezeli chcemy byc piekne to trzeba cos od siebie tez wlozyc :) Pozdrawiam :*
Awatar użytkownikaJoaneczka
Zaznaczone profesje:
Modelka
Preferencje pozowania:
portret
fashion
Wymiary:
talia : 80
biust : 60
biodra : 80
wzrost : 166
rozmiar_obuwia : 36
rozmiar_odziezy : 36
Użytkownik początkujący

numer komunikatora: 6842
Dołączenie: Śro Lut 04, 2009 2:54 pm
Miejscowość: Opole
hostessa: tak
zapozuję za zdjęcia: tak

Postprzez KimHaz w Śro Lut 18, 2009 2:36 pm Przyznaj punkty za dobre posty

nie wiem czy nie taniej bylo by poszukać artykułów o doborze fryzur i koloru do karnacji, koloru oczu itp
ja ostatnio znalazłam taki zbiór artykułów http://www.handsomemen.pl/Tag_porady,Dob%C3%B3r%20koloru,0.html na ten temat - może sie komuś przydadzą.
Awatar użytkownikaKimHaz
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Nowicjusz

numer komunikatora: 8866
Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 2:14 pm
Miejscowość: Poz

Postprzez xxtala2302xx w Czw Lut 26, 2009 12:40 pm Przyznaj punkty za dobre posty

dobrze by mieć własną stylistkę , aczkolwiek uważam że wystarczy skorzystać z jej porad od czasu do czasu i nie zapominać o własnym zdaniu
Awatar użytkownikaxxtala2302xx
Zaznaczone profesje:
Agencja
Modelka
Fotograf
Obserwator
Preferencje pozowania:
portret
fashion
Nowicjusz

numer komunikatora: 9790
Dołączenie: Czw Lut 26, 2009 11:24 am
Miejscowość: Grudzielec Nowy / Ostrów Wielkopolski

Postprzez maadzia203 w Wto Mar 10, 2009 7:11 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Warto zainwestowac w taką stylistke . Tylko szkoda że u mnie w miescie jej nie ma.
Awatar użytkownikamaadzia203
Zaznaczone profesje:
Fotograf
Wizażystka
Stylistka
Obserwator
Użytkownik początkujący

numer komunikatora: 10869
Dołączenie: Sob Mar 07, 2009 4:34 pm
Miejscowość: Choszczno
Punkty za dobre posty: 10

Postprzez Pallinka w Nie Mar 15, 2009 3:43 pm Przyznaj punkty za dobre posty

KimHaz napisał(a):nie wiem czy nie taniej bylo by poszukać artykułów o doborze fryzur i koloru do karnacji, koloru oczu itp
ja ostatnio znalazłam taki zbiór artykułów http://www.handsomemen.pl/Tag_porady,Dob%C3%B3r%20koloru,0.html na ten temat - może sie komuś przydadzą.

z tego co mówią nagłówki to artykuły dotyczą koloru włosów. Styliści dobierają także kolory i fasony garderoby, buty, dodatki - i o to chodzi! :) osobiście też bym skorzystała z usług stylistki, nawet jakbym miała jechać przez pół Polski! :D Ale to jak już będę bogata ;) :)
pozdrawiam serdecznie
"Life's sipmle: U make choices and U don't look back."
Awatar użytkownikaPallinka
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Modelka
Preferencje pozowania:
portret
fashion
Wymiary:
talia : 64
biust : 87
biodra : 90
wzrost : 167
rozmiar_obuwia : 37
rozmiar_odziezy : 36
biustonosz : 70B
Nowicjusz

numer komunikatora: 10921
Dołączenie: Sob Mar 07, 2009 11:33 pm
Miejscowość: Bielsko-Biała/Pisarzowice
biustonosz: 70B

Postprzez mnkck w Pon Mar 23, 2009 8:34 am Przyznaj punkty za dobre posty

stylistka to bardzo dobry pomysl. rzeczywiscie mnie tez czesto zdarza sie spotkac ludzi dosyc dziwnie ubranych ktorym bardzo by sie przydala pomoc stylistki..
Awatar użytkownikamnkck
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Modelka
Preferencje pozowania:
portret
fashion
Wymiary:
talia : 65
biust : 89
rozmiar_obuwia : 36
rozmiar_odziezy : 34
biustonosz : B75
Użytkownik

numer komunikatora: 12507
Dołączenie: Pon Mar 23, 2009 1:55 am
Miejscowość: Kielce
Punkty za dobre posty: 10
hostessa: nie
biustonosz: B75

Postprzez iizuniia w Śro Kwi 01, 2009 11:31 am Przyznaj punkty za dobre posty

Kazdy powinien się czuć dobrze w danym ubiorze,makijarzu to najważniejsze ..umieć się zaprezentować prezencja jest najważniejsza i nie każdemu pasuje to samo. Co innym . Sztuka jest umieć dobrać sobie coś aby wygląać sexownie i z umiarem ..zalezy tez od sutacji żeby nie wyglądać przebranym a ubranym. Styliści nie zawsze trafnie dobiorą nieraz widzialam jakieś stylizacje mi nie koniecznie sie podobały dla mnie to były przebrania,ale nie zawsze tak jest. Wiadomo jeśli ma sie okazje skorzystać z rad stylisty to oczywiście jestem za ale nie powinno sie brać tego aż tak bardzo do siebie . Decyzja wkońcu należy do nas. Tak samo do drogich ciuszków markowych nie które dla mnie to przysłowiowe szmaty i za darmo bym ich nie wzieła a co dopiero tyle kasy za nie płacić elokwentnie ceny wygurowane..nieraz w tanich sklepach można coś dobrego w miare gatunkowo kupić a fajnego i w rosądniej cenie. Ci co tylko lataja po drogich Sklepach to chyba nie mają co z kasą robić..a nie koniecznie lepiej wyglądają od innych.. Ja osoboście lubię sexownie wyglądać ,błyszczeć . Ludzi o podobnym preferowana ubiorze bardzo cenię dla mnie to jest To.
Pozdrowionka, zdrowia i słonka;P moi kochani;D
Awatar użytkownikaiizuniia
Zaznaczone profesje:
Stylistka
Modelka
Wymiary:
biodra : 90
wzrost : 169
rozmiar_obuwia : 38
rozmiar_odziezy : 38
Użytkownik początkujący

numer komunikatora: 13232
Dołączenie: Pon Mar 30, 2009 5:17 pm
Miejscowość: Dęblin

Postprzez FashionVictim w Wto Maj 26, 2009 10:06 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Drogie forumowiczki,

trafiłam tu z pytaniem : jak ubrać się na pokaz mody ?
w ten weekend będę miała przyjemność uczestniczenia w pokazie mody podczas fashion week łódź i nie wiem, jak się ubrać. myślałam o trapezowej sukience odcinanej pod biustem, założonej na kobaltową bluzkę z długim rękawem, do tego czarne rajtuzy i lakierowane buty na obcasie. czy nie jest to zbyt klasyczny zestaw?
w wypadku ładnej pogody myślałam o długiej sukience z stylu hippie, do tego czarne sandały. Bardzo proszę o pomoc !
Awatar użytkownikaFashionVictim
Zaznaczone profesje:
Fotograf
Stylistka
Obserwator
Nowicjusz

numer komunikatora: 14639
Dołączenie: Wto Maj 26, 2009 10:00 pm
Miejscowość: Łódź

Postprzez kasia83 w Czw Mar 04, 2010 8:30 am Przyznaj punkty za dobre posty

evel28 napisał(a):Wszystko tak jest ładnie napisane ale w rzeczywistości wygląda nieco inaczej. Czasami jest tak że jak stylistka zaproponuje jakiś ciuch i cały czas powtarza że on nam pasuje itp to niekoniecznie ma rację. Co z tego że będzie mi powtarzać że powinnam nosić np bluzki z dużymi dekoltami bo ładnie eksponują mi szyję, jak się źle będę czuła w takiej bluzce! Czy właśnie w pierwszej kolejności stylistka nie powinna wziąć pod uwagę sposobu bycia i odczuć swojej klientki? a dopiero potem dobierać jej garderobę do koloru włosów, oczu, kształtu ciała?!

witam zgadzam sie ze kazdy ma swój określony gust, styl życia oraz własny pomysł na wyrażanie siebie. Wcale nie musisz do końca zgadzać się z tym co proponuje Tobie stylista. Najważniejsze jest to co Ty czujesz i czy dobrze czujesz sie w tym co nosisz bo tak naprawdę Twój komfort jest najważniejszy. Co z tego że ktoś doradzi Ci coś co Ty wewnątrz odrzucasz i nie czujesz się pewna siebie. Nie jestem stylistką tylko zwykłym obserwatorem ale lubię czasem pokominować z ciuchami i niekoniecznie biorę do siebie uwagi innych poniewaz mam wlasny styl i to jest to z czym czuję się dobrze...przyjrzalam sie Twoim zdjęciom i trudno mi jest Tobie coś doradzić, ponieważ nie znam Ciebie...mam tylko pytanie czy lubisz kolor czarny?
Awatar użytkownikakasia83
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Nowicjusz

numer komunikatora: 15882
Dołączenie: Czw Mar 04, 2010 7:35 am
Miejscowość: słupsk

Postprzez YYFashion w Wto Kwi 06, 2010 3:52 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Można doradzić kobiecie o figurze klepsydry, w jakich fasonach będzie jej najlepiej, ale jej gust też kształtuje się przez lata i ona nie będzie w sanie zaakceptuje wszystkiego, w czym teoretycznie będzie jej dobrze.
Awatar użytkownikaYYFashion
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Użytkownik początkujący

numer komunikatora: 15920
Dołączenie: Śro Mar 17, 2010 9:26 am
Miejscowość: Szczecin

PoprzedniaNastępna

Powróć do Moda, uroda, styl i wizerunek

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości