Usługi stylistki.

Kategoria dla ludzi lubi?cych ?adnie i elegancko wygl?da? oraz takich, dla których w?asny wizerunek jest wa?ny.
Rozmowy o ciuchach, ubieraniu, sklepach, promocjach , ciekawe spostrze?enia i uwagi.

ta kategoria ma własną domenę http://www.kreacjastylu.pl

Moderatorzy: MartaWawa, Małgorzata Kosiak

Re: Usługi stylistki.

Postprzez evel28 w Pon Gru 29, 2008 10:27 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Wszystko tak jest ładnie napisane ale w rzeczywistości wygląda nieco inaczej. Czasami jest tak że jak stylistka zaproponuje jakiś ciuch i cały czas powtarza że on nam pasuje itp to niekoniecznie ma rację. Co z tego że będzie mi powtarzać że powinnam nosić np bluzki z dużymi dekoltami bo ładnie eksponują mi szyję, jak się źle będę czuła w takiej bluzce! Czy właśnie w pierwszej kolejności stylistka nie powinna wziąć pod uwagę sposobu bycia i odczuć swojej klientki? a dopiero potem dobierać jej garderobę do koloru włosów, oczu, kształtu ciała?!
Awatar użytkownikaevel28
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Modelka
Preferencje pozowania:
portret
fashion
bielizna
topless
akt artystyczny
Wymiary:
talia : 83
biust : 90
biodra : 95
wzrost : 178
Użytkownik

numer komunikatora: 2770
Dołączenie: Sob Gru 27, 2008 9:20 pm
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Punkty za dobre posty: 10
hostessa: tak
zapozuję za zdjęcia: tak

Postprzez evel28 w Pon Gru 29, 2008 10:29 pm Przyznaj punkty za dobre posty

a zapomniałam dodać że taka stylistka to kosztuje majątek! i jak tu zmienić swoją garderobę?
Awatar użytkownikaevel28
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Modelka
Preferencje pozowania:
portret
fashion
bielizna
topless
akt artystyczny
Wymiary:
Użytkownik

Postprzez Małgorzata Kosiak w Pon Gru 29, 2008 10:47 pm Przyznaj punkty za dobre posty

evel28 napisał(a):Wszystko tak jest ładnie napisane ale w rzeczywistości wygląda nieco inaczej. Czasami jest tak że jak stylistka zaproponuje jakiś ciuch i cały czas powtarza że on nam pasuje itp to niekoniecznie ma rację. Co z tego że będzie mi powtarzać że powinnam nosić np bluzki z dużymi dekoltami bo ładnie eksponują mi szyję, jak się źle będę czuła w takiej bluzce! Czy właśnie w pierwszej kolejności stylistka nie powinna wziąć pod uwagę sposobu bycia i odczuć swojej klientki? a dopiero potem dobierać jej garderobę do koloru włosów, oczu, kształtu ciała?!

A skąd takie przekonanie? Korzystałaś juz z usług stylisty? Jeśli tak to przykro mi, ale stylista nie narzuca nic na siłę, jedynie może pokazac róznice pomędzy tym co proponuje i tym co według Ciebie jest odpowiednie. Korzystanie z usług stylisty to świadoma decyzja o zmianie wizerunku, stylu. To nie jest obowiązkowa wizyta u psychologa. Choć bardzo podobne są zmiany na lepsze w psychice i dowartościowaniu i spojrzenia na siebie w innym świetle.
Zmień swój wizerunek.
Małgorzata Kosiak
http://www.dobrywizerunek.com.pl/
Awatar użytkownikaMałgorzata Kosiak
Zaznaczone profesje:
Wizażystka
Stylistka
Redaktor

numer komunikatora: 641
Dołączenie: Czw Sie 21, 2008 7:29 pm
Miejscowość: Białystok, Warszawa
Punkty za dobre posty: 280

Postprzez evel28 w Pią Sty 02, 2009 11:45 pm Przyznaj punkty za dobre posty

mam małe pytanie: patrząc na moje zdjęcia to jakie kolory są stworzone dla mnie a jakich powinnam unikać? dziękuję za odpowiedz
c.jpeg
a.jpeg
b.jpeg

Awatar użytkownikaevel28
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Modelka
Preferencje pozowania:
portret
fashion
bielizna
topless
akt artystyczny
Wymiary:
Użytkownik

Postprzez Małgorzata Kosiak w Sob Sty 03, 2009 9:55 am Przyznaj punkty za dobre posty

Dobór kolorów dokonuje sie na podstawie analizy kolorystycznej na pomocą chust kolorystycznych. Raczej trudno ze zdjęcia jest trafnie okreslić typ urody.
Dużą relę odgrywa kolor włosów( w dzecieciństwie), kolor skóry, oczu, a tego nie widać na zdjęciu:)
Zmień swój wizerunek.
Małgorzata Kosiak
Zaznaczone profesje:
Wizażystka
Stylistka
Redaktor

Postprzez fizia19 w Czw Sty 15, 2009 6:15 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Sama chciałabym skorzystać z usług stylistki, by mi doradziła w czym mi najlepiej :)
Awatar użytkownikafizia19
Zaznaczone profesje:
Obserwator
Nowicjusz

numer komunikatora: 5320
Dołączenie: Czw Sty 15, 2009 6:00 pm
Miejscowość: Brzesko

Postprzez Małgorzata Kosiak w Czw Sty 15, 2009 6:52 pm Przyznaj punkty za dobre posty

evel28 napisał(a):a zapomniałam dodać że taka stylistka to kosztuje majątek! i jak tu zmienić swoją garderobę?

Majątek? Nie sądzę - tylko 2-4 (zalezy w jakim mieście i jakie usługi) wizyty u fryzjera albo u kosmetyczki, gdzie przeciętna kobieta chodzi conajmniej raz na dwa miesiące. Z usług stylistki korzystasz tylko raz:)
Zmień swój wizerunek.
Małgorzata Kosiak
Zaznaczone profesje:
Wizażystka
Stylistka
Redaktor

Postprzez Michta w Pią Sty 16, 2009 12:12 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Witam.
Spróbuję odnieść się do wypowiedzi Evel.
Stylizacja musi być dopasowana do danej jednostki. Musimy osobę indywidualnie poznać.
Także na pewno nie jest tak, że stylistka kompletuje garderobę bez poznania klienta i wybiera to co uważa tylko po analizie kolorystycznej do tego dołączyć można proporcje twarzy aby był cały kompleks. Po zapoznaniu się z klientem oraz jego osobowością, temperamentem i proporcjami sylwetki można podejść do przemiany. Przemiany zgodnej z naturą klienta a nie wbrew niej.
Każdy człowiek powinien wypracować swój własny, indywidualny styl, który będzie go go wyróżniał w pozytywny sposób. Każdy z nas może i powinien odkryć swój indywidualny potencjał w zakresie kreowania wizerunku, tak by czuć się komfortowo i dzięki temu osiągać lepsze efekty w życiu codziennym i zawodowym. Indywidualny styl to akcentowanie swojego Ja.

Pozdrawiam:)
Awatar użytkownikaMichta
Zaznaczone profesje:
Stylistka
Wizażystka
Użytkownik początkujący

numer komunikatora: 5372
Dołączenie: Pią Sty 16, 2009 12:47 am
Miejscowość: Poznań

Postprzez Honorata91 w Sob Sty 24, 2009 2:38 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Moim zdaniem każda z Was ma troche racji. Uważam, że pomoc stylistki jest kosztowna, i nie chodzi tu o samą wizytę u niej, bo ona sama w sobie rzeczywiście kosztuje 3-4 wizyt u fryzjera, jednak za wymiane garderoby my płacimy, a to jest zdecydowanie bardziej kosztowne. Poza tym uważam, że konsultacje ze stylistką są bardzo ciekawym doświadczeniem. Sama chętnie bym z nich skorzystała i myślę, że w przyszłości nie odmówię sobie tej przyjemności, mimo, że uważam, że wiem w jakich kolorach mi "do twarzy" a w jakich nie, znam swoją sylwetke i wiem jak się ubierać, żeby wyglądać dobrze.
Niestety każdego dnia mijam mnóstwo ludzi na ulicy, którym bez wątpienia przydałyby się porady specjalisty w tej dziedzinie. To co ludzie potrafią z siebie zrobić jest czasem zadziwiające! I nie mówię tu o ludziach, których np. nie stać na to, aby garderoba była elegancka, bo takich o dziwo nie jest aż tak dużo. Mimo, że ubrani skromniej, wyglądają dużo estetyczniej niż Ci, którzy nieco przeceniają swoje zdolności wykreowania własnego wizerunku. Wyglądają niczym z baroku: przesyt, przesyt, przesyt i bezguście. To chyba najgorsze połączenie z możliwych :D

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownikaHonorata91
Zaznaczone profesje:
Modelka
Nowicjusz

numer komunikatora: 5745
Dołączenie: Nie Sty 18, 2009 9:27 pm
Miejscowość: Jarosław

Postprzez Małgorzata Kosiak w Śro Lut 04, 2009 7:55 pm Przyznaj punkty za dobre posty

Niestety każdego dnia mijam mnóstwo ludzi na ulicy, którym bez wątpienia przydałyby się porady specjalisty w tej dziedzinie. To co ludzie potrafią z siebie zrobić jest czasem zadziwiające! I nie mówię tu o ludziach, których np. nie stać na to, aby garderoba była elegancka, bo takich o dziwo nie jest aż tak dużo. Mimo, że ubrani skromniej, wyglądają dużo estetyczniej niż Ci, którzy nieco przeceniają swoje zdolności wykreowania własnego wizerunku. Wyglądają niczym z baroku: przesyt, przesyt, przesyt i bezguście. To chyba najgorsze połączenie z możliwych :D

Pozdrawiam :)[/quote]

Bardzo trafnie ujęłaś i zgadzam się z tym, zawsze lepiej mniej niż za dużo. Niestety większość sie przebiera a nie ubiera.
Zmień swój wizerunek.
Małgorzata Kosiak
Zaznaczone profesje:
Wizażystka
Stylistka
Redaktor

Następna

Powróć do Moda, uroda, styl i wizerunek

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość